Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Звіт про заходи, які відбулися в Національній парламентській бібліотеці України

Звіт про заходи, які відбулися

в Національній парламентській бібліотеці України

у рамках проекту «Моя нова поліція: громадська підтримка реформи Національної поліції»

 

Проект «Моя нова поліція: громадська підтримка реформи Національної поліції» покликаний підвищити обізнаність громадян та їх розуміння реформи національної поліції України через організацію інтерактивних, здатних вибудувати довіру, заходів між поліцією та громадянами, залучення та навчання для місцевих медіа, а також проведення публічної інформаційної кампанії.  

Проект реалізовується за фінансової підтримки Бюро з міжнародної боротьби з наркотиками та правоохоронної діяльності держдепартаменту США (INL) і впроваджується в партнерстві з Міжнародною організацією з розвитку права (IDLO) та Міністерством внутрішніх справ України.

У рамках Всеукраїнського тижня права з 7 по 16 грудня 2015 року на базі Національної парламентської бібліотеки України IREX (Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів) провела тренінги з проекту “Моя нова поліція: громадська підтримка реформи національної поліції”.

У тренінгах взяли участь представники бібліотек Києва, Харкова, Одеси, Львова, Миколаєва та Дніпропетровська, серед яких працівники відділу обслуговування користувачів Національної парламентської бібліотеки України провідний бібліотекар Сладкова Анна та бібліотекар І категорії Торбеєва Олена.

Учасники тренінгу зустрілися з представниками Міністерства Внутрішніх Справ України та дізналися з перших вуст про реформу та її впровадження, отримали знання та ресурси для проведення заходів, які розвиватимуть довіру та продуктивні взаємостосунки між поліцією і громадою.

Протягом січня-квітня 2016 р. у рамках проекту в НПБУ відбулися наступні заходи:

28 січня 2016 р. – презентація проекту "Моя нова поліція: громадська підтримка реформи Національної поліції", під час якої учасники заходу були ознайомлені з метою реформування системи Міністерства внутрішніх справ України та створення Національної поліції України. У заході взяли участь 32 особи.

25 лютого 2016 р. – зустріч з виконавчим асистентом Першого заступника Міністра внутрішніх справ України Анастасією Шмалько, яка розповіла про запровадження патрульної поліції, що стало першим етапом реформування Міністерства внутрішніх справ України. Головним завданням нової поліції є профілактична робота з попередження злочинності.

У заході взяли участь 180 осіб, зокрема працівники патрульної поліції – Андрій Ткачов (у минулому – економіст), Катерина Бєлугіна (дизайнер), Олексій Зіборов (філолог), які розповіли про свій особистий шлях до поліції, поділилися цікавими фактами з власного досвіду та подальшими перспективами роботи в поліції, а також студенти Київського університету імені Бориса Грінченко та учні-члени Київської Малої академії наук учнівської молоді, користувачі та працівники НПБУ.

15 березня 2016 р. – лекція на тему «Превентивні поліцейські заходи: поняття та особливості», яку прочитав юрист-консультант ТОВ «Інформаційно-юридична служба «Альфа» Олексій Самусь. Доповідач наголосив, що відповідно до Закону України «Про Національну поліцію» для охорони прав і свобод людини, запобігання загрозам публічній безпеці і порядку або припинення їх порушення поліція має право застосовувати в межах своєї компетенції поліцейські превентивні заходи та заходи примусу. У заході взяли участь 31 особа.

12 квітня 2016 р. семінар на тему «Травматична зброя. Актуальні питання», організований спільно з ТОВ «Інформаційно-юридична служба «Альфа». Під час презентації учасники заходу були ознайомлені з видами зброї самооборони, яка за своїми конструктивними та тактико-технічними даними може використовуватись для самозахисту, захисту інших громадян, майна від злочинних та інших протиправних посягань.

Працівники патрульної поліції – Дмитро Миколаїв і Сергій Шевченко поділилися цікавими фактами з власного досвіду та підкреслили, що бути власником зброї велика відповідальність.

Участь у заході взяли 47 осіб, серед них: Андрій Шульга, директор ТОВ «Інформаційно-юридична служба «Альфа»; Дмитро Мохнюк, заступник директора ТОВ «Інформаційно-юридична служба Альфа»; Олексій Самусь, юрист-консультант ТОВ «Інформаційно-юридична служба Альфа»; Любов Квасюк, представник Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX); Катерина Бєлугіна, працівник патрульної поліції; курсанти Національної академії внутрішніх справ, користувачі та працівники НПБУ.

Проведення у рамках проекту спільних заходів з представниками нової поліції дозволило збудувати нові мости для розуміння, довіри і продуктивних відносин між громадянами та поліцією.

 

 

Звіт підготувала

головний бібліотекар відділу

обслуговування користувачів                                                        Круліковська О.М.